5 Motive pentru a purta aparat dentar

Purtarea unui aparat dentar poate fi pentru multe persoane cărora le este frică de dentist un scenariu de film horror. Mai ales în cazul milenarilor, această frică a fost alimentată și de cultura desenelor animate produse în anii ‘90 și 2000 în care personajele cu aparat dentar erau de obicei reprezentate într-un mod satiric. Dar adevărul despre această procedură este că nici nu doare și nici nu este inestetică dacă se apelează din timp la un cabinet medical specialist în ortodonție.

Ortodonția este specializarea medicinii dentare care se ocupă cu alinierea dinților în cazul persoanelor care nu au în mod natural o ocluzie corectă. Diagnosticul exact se poate pune doar într-un cabinet stomatologic, iar metodele de tratament sunt personalizate și pot dura în funcție de gravitatea problemei unul sau mai mulți ani. Dar indiferent de timpul necesar corectării ocluziei dentare, un mare avantaj al ortodonției este faptul că dă rezultate sigure și permanente.

Însă atunci când îți este frică de dentist, este greu să vizualizezi rezultatele pe care le vei obține o perioadă destul de lungă timp și probabil ai nevoie de argumente mai solide pentru purtarea unui aparat dentar. De aceea am pus cap la cap această listă cu motive în favoarea investiției într-un aparat dentar ca metodă de tratament, care te vor convinge și pe tine de câteva din beneficiile lui.

De ce să porți aparat dentar dacă medicul dentist îți recomandă acest tratament?

 

#1 Un zâmbet impecabil este cel mai frumos accesoriu

Dantura se poate transforma în cel mai prețios accesoriu pe care îl deții. Când este dreaptă, albă și strălucitoare, ea dă chipului tău un aspect desăvârșit de care te vei bucura în permanență. Un zâmbet frumos deschide multe uși în viață și nu exagerăm deloc dacă îți promitem încă de pe acum o comunicare mai facilă și mai fructuoasă cu cei din jur odată ce îți vei recăpăta ceea ce pe drept era al tău.

#2 Și aparatele dentare pot fi fashionable

Nu aștepta doar să treacă supliciul pentru a te bucura de efectele unui aparat dentar. Profită și de experiența unică din timpul purtării și privește aparatul ca pe un accesoriu la modă cu care să ieși în evidență. Este mult mai ușor să reții chipuri dacă acestea au ceva care îți sare în ochi. De aceea, mulți oameni din industria modei apelează la aparatele dentare pentru a obține un look aparte chiar și fără să li se impună imperativ de către medicul dentist acest tip de tratament.

#3 Durerea de care te temi este mai mult o jenă

Fiind un corp străin, până te obișnuiești cu aparatul tău dentar, este normal să fii conștient de prezența lui. Dar chiar dacă senzația pe care o vei simți la început nu poate fi descrisă ca una plăcută, nu poate fi vorba nici de durere, iar lucrurile oricum se vor îmbunătăți în ritm alert, odată cu trecerea timpului.

#4 Poți purta aparat dentar la orice vârstă

Aparatul dentar nu este ca mersul pe bicicletă pe care este bine să-l înveți când ești încă mic și nu te temi de căzături. Ca adult, nu înseamnă că ai pierdut deja trenul dacă nu ai purtat aparat dentar în copilărie și nu ai niciun motiv să te simți stânjenit dacă optezi pentru unul acum. Există posibilitatea ca metoda recomandată de medicul tău ortodont să difere față de cea pe care ți-ar fi sugerat-o acum câțiva ani. Dar poți fi sigur că rezultatele finale vor fi aceleași.

#5 Există și aparate dentare incognito

Oricâte argumente pro aparate dentare ți s-ar aduce, nu vrei să auzi de o astfel de metodă de tratament din cauză că îți pune în pericol… înfățișarea. Este în ordine! cu toate că mulți consideră aparatele dentare chiar atrăgătoare, gusturile sunt subiective și nu pot fi impuse nimănui. Dar știai că există și aparate dentare aproape invizibile? Ele se fixează pe partea orală a dinților, adică cea dinspre interiorul cavității bucale și de aceea din afară nimeni nu poate ghici că poți aparat dentar. În funcție de situația cu care te confrunți, consultă-te cu medicul dentist și în legătură cu o astfel de metodă de tratament și dacă îți dă undă verde, poți beneficia de dinți drepți fără a interveni asupra înfățișării.

Call Now ButtonSuna acum