Avantajele și dezavantajele implantului dentar

Implanturile dentare sunt la ora actuală cea mai populară metodă de înlocuire a dinților lipsă în întreaga lume. Dacă apelezi la un medic stomatolog cu experiență în domeniu, cu ajutorul unui implant dentar poți da uitării problemele medicale legate de dantură, cel puțin pentru zona tratată, timp de mulți ani. Implanturile dentare au o mulțime de avantaje pentru pacient, iar în lista următoare noi le-am selectat pe cele mai importante dintre ele:

Ce beneficii îți aduc implanturile dentare?

 

#1 Îți îmbunătățesc viața socială

 

Nicio altă trăsătură fizică nu se compară cu frumusețea unui zâmbet sănătos. El nu trebuie neapărat să fie alb ca perla și nici compus din dinți artificiali, cu aspect identic. Ci mai degrabă trebuie să fie complet, îngrijit și să arate natural pentru a fi considerat de cei din jur o trăsătură atrăgătoare.

#2 Sunt atât de practice că poți uita de ele

 

Implanturile dentare sunt formate dintr-un șurub de metal, în general titan, care se fixează în țesutul osos și nu se văde la exterior și dintr-o parte ceramică, numită coroniță, făcută în așa fel încât să imite la perfecție dintele pierdut. Aceste materiale sunt special selectate pentru faptul că nu provoacă alergii, iar datorită modului în care se integrează în cavitatea orală, la scurt timp după finalizarea operației uiți complet că ai beneficiat de un astfel de tratament.

#3 Arată absolut natural

 

Un medic dentist bun și un tehnician priceput pot face ca un implant dentar să nu poată fi deosebit de restul dinților. Împreună cu pacientul, medicul alege culoarea perfectă pentru coronița implantului, iar tehnicianul o modelează în așa fel încât să arate exact ca un dinte obișnuit. De asemenea, pentru faptul că nu este nevoie să îndepărtezi sistemul pentru a-l curăța înainte de culcare sau după mese, implanturile dentare nu numai că arată, dar se și comportă ca niște dinți oarecare.

#4 Sunt ușor de întreținut

 

Implanturile dentare nu necesită o îngrijire aparte. Ele se igienizează printr-un periaj simplu, cu pastă de dinți și pentru a se evita orice fel de situații neplăcute este recomandat să mergi în mod regulat la dentist pentru controalele de rutină.

#5 Asigură menținerea sănătății orale

 

Când ai unul sau mai mulți dinți lipsă, dinții opuși nu mai au pe ce să se sprijine și pe termen scurt se cariază, iar pe termen lung își pierd rezistența. Spațiile goale din țesutul osos se transformă într-un punct slab, iar dinții din apropierea lor pot să migreze afectând astfel atât funcția de hrănire, cât și aspectul zâmbetului. De aceea implanturile dentare nu numai că înlocuiesc dinții lipsă, dar ajută și la menținerea sănătății celor naturali, pe care încă îi ai.

Au implanturile dentare și dezavantaje?

 

#1 Sunt destul de costisitoare

 

Materialele din care se fabrică implanturile și coronițele dentare sunt foarte rare și de aceea nu costă puțin. În plus, începând cu procedura propriu-zisă și continuând cu modelarea coroniței, aproape tot ce ține de implanturile dentare este personalizat pentru pacientul beneficiar și de aceea se percep costuri mai ridicate decât pentru alte proceduri medicale. La Art Dental New avem implanturi dentare pentru orice buzunar, dar pentru că ținem mult la calitatea materialelor și la rezistența implanturilor noastre, nu ne-am concentrat pe găsirea celor mai ieftine implanturi de pe piață, ci a celor mai eficiente.

#2 Nu oricine poate beneficia de ele

 

Implanturile dentare sunt contraindicate pacienților care suferă de osteoporoză sau diabet. Prima dintre ele este o afecțiune medicală din cauza căreia densitatea oaselor are de suferit și de aceea șansele de reușită ale unui implant se reduc drastic. Iar diabetul pe de altă parte, îngreunează vindecarea. Cel mai mare dușman al implanturilor dentare este infecția la nivelul țesutului tratat, iar o vindecare lentă crește riscul de declanșare a acesteia. De aceea, înainte de a beneficia de un astfel de tratament, este necesar un consult de specialitate în urma căruia medicul dentist să poată stabili dacă ești apt sau nu pentru un implant.

#3 Uneori trebuie să aștepți o perioadă pentru a profita de ele

 

Implanturile dentare nu se recomandă nici tinerilor care nu și-au încheiat procesul de creștere. Ei trebuie să aștepte până când corpul lor nu se mai dezvoltă pentru a beneficia de toate avantajele oferite de implanturile dentare și dacă lipsa dinților îi incomodează, medicul dentist le sugerează metode alternative, temporare, pentru acoperirea golurilor.

Call Now ButtonSuna acum