Beneficiile tratamentului endodontic cu aparatura de ultima generatie

[:ro]“Tratamentul de canal” sau “scoaterea nervului” este, mai pe intelesul tuturor, acest tratament endodontic care se recomanda a fi facut atunci cand se instaleaza o problema medicala in zona stomatologica.

Specialistii clinicii Art Dental New spun ca tratamentul endodontic este una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice, iar modul in care este el realizat determina salvarea sau nu a dintelui afectat de infectie. Infectiile pulpare, inflamatiile, traumatismele de la nivel dentar, intr-un cuvant toate “suferintele” din zona stomatologica, au ca punct de pornire tratamentul endodontic care, daca este realizat complet si complex, preintampina cu succes extinderea infectiei catre tesuturile invecinate, pierderea dintilor sau instalarea altor complicatii care pun in pericol starea de sanatate generala a organismului.

La momentul acesta, protocolul medical in cazul tratamentului endodontic sustine doua variante de tratament: procedura clasica si procedura digitala. Prima are o rata de succes de 40%, in timp ce tratamentul endodontic realizat cu aparatura de ultima generatie garanteaza o rata de succes de 90%, excluzand in proportie mare complicatiile. Astfe, se verifica fara dubii motto-ul prof. dr. S. Kim, specialist in endodontie, care spunea: “You can’t treat what you can’t see!”.

Tratamentul de canal

Ce se intampla, de fapt?

Cu ajutorul microscopului care secondeaza medicul stomatolog, procedura poate fi urmarita in cele mai mici detalii – de la detaliile de culoare, la directia luminii care este orientata astfel incat sa nu se genereze umbre.

Practic, in timpul tratamentului, medicul endodont va elimina tesutul infectat din canalele radicularea, urmand ca apoi sa le obtureze cu un material special pentru a sigila si preintampina.

Care sunt beneficiile clare ale folosirii aparaturii de ultima generatie in cadrul tratamentului
endodontic?

  • refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • identificarea orificiilor de intrare in canale
  • vizualizarea si indepartarea acelor rupte din canale
  • detectarea fracturilor radiculare
  • identificarea si tratarea canalelor calcifiate
  • identificarea canalelor suplimentare
  • identificarea perforatiilor radiculare si sigilarea acestora 

Asociatia Americana de Endodontie realizeaza cea mai clara definitie a endodotiei asistate cu aparatura de ultima generatie si spune astfel: “Fie ca vorbim despre endodontia chirurgicala sau de cea nonchirurgicala, aparatura de ultima generatie a devenit indispensabila si garanteaza succesul in cazul oricarui pacient. In afara de beneficiile clare din punctul de vedere al practicii medicale, s-au inregistrat rezultate remarcabile atat in cazul interventiei in sine, cat si in cazul recuperarii post tratament. Faptul ca medicul vede in proportie de 100% tot ce se intampla in locul tratat asigura toate premisele ca lucrurile sa se desfasoare in cele mai bune conditii, la fel cum garanteaza si rezultate de exceptie. [:]

Call Now ButtonSuna acum