Ortodonția ajuta la menținerea sănătăți buco-dentare

[:ro]

Ortodonție

Ortodonția si ortopedia dento-maxilară este o specialitate a medicinei dentare, ce se ocupă cu diagnosticarea și apoi tratarea anomaliilor dento-maxilare. Este bine cunoscut beneficiul estetic al tratamentului anomaliilor dento-maxilare, dar puține persoane cunosc consecințele problemelor de ocluzie sau a lipsei tratamentului ortodontic.

 Sănătatea buco-dentară este direct legată de bunăstarea persoanelor. Apariția unei probleme orale poate contribui la apariția de diferite patologii la nivel sistemic. O îngrijire corespunzătoare a dinților și gingiilor este fundamentală pentru menținerea sănătății.

Multe dintre bolile parodontale, cariile sau disfuncțiile la maxilar derivă din probleme legate de alinierea dinților. De aceea, ortodonția este un tratament esențial pentru sănătatea tuturor.

Ortodonția este mai mult decât un tratament estetic. Deși mulți pacienți recurg la tratament ortodontic pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului lor, trebuie să înțelegem că sănătatea orală funcționează ca un ecosistem în care totul trebuie să fie în echilibru pentru a funcționa bine.

Datorită tratamentului ortodontic reușim să generăm această armonie în gură pentru ca fiecare dintre elementele sale să funcționeze perfect. Având dinți bine aliniați și o mușcătură simetrică vă puteți menține o stare bună de sănătate, evitând principalele probleme orale, precum și anumite tulburări care sunt strâns legate de funcția maxilară.

După tratamentul ortodontic, prezența și acumularea bacteriilor sunt reduse considerabil. Această scădere a agenților infecțioși are alte beneficii asociate, cum ar fi o incidență mai mică a bolilor digestive și chiar respiratorii. În plus, prin reducerea riscului cariilor dentare, există și mai puține posibilități de complicații care pot duce la infecții la nivel sistemic.

Un alt punct de reținut este că, prin îmbunătățirea mestecării, procesul digestiv are loc în mod corespunzător, deoarece alimentele ajung în stomac mai bine zdrobite și nu este necesar atât de mult acid pentru a le dizolva. În acest sens, cu cât este mai scăzută cantitatea de acid, cu atât este mai scăzut riscul apariției cariilor și a durerilor de stomac.

În ceea ce privește sănătatea parodontală, ortodonția este unul dintre marii săi aliați. Permițând o igienă profundă, se evită acumularea plăcii care poate duce la inflamație, sângerarea gingiilor și boli majore, cum ar fi gingivita sau parodontita.

Avantaje ale ortodonției

Ortodonția are nenumărate beneficii. Nu numai că ajută la corectarea afecțiunilor dentare și maxilare, dar poate preveni și alte patologii asociate. Importanța acestei specialități în raport cu sănătatea pacienților nu lasă nicio îndoială. Principalele avantaje ale apelării la ortodonție ca metodă de corecție și prevenire sunt următoarele:

-Scăderea bolilor parodontale;

-Risc mai mic de pierdere osoasă;

-Scăderea incidenței cariilor;

Sensibilitate mai mică la dinți.

Prima vizită la ortodont

Prima vizită la ortodont este recomandată începând cu vârsta de 6 ani. La această vizită medicul specialist ortodont va face o examinare clinică și va recomanda un set de radiografii, pe baza cărora se va formula un diagnostic. Este o vizita a micului pacient facilă educației sanitare a copilului și o experiență pozitivă pe scaunul stomatologic.

Cu aceasta ocazie veți afla necesitățile și indicațiile pentru copilul dumneavoastră.

Tratamentul ortodontic este unul complex și cu metode vaste în funcție de mai mulți factori, printre care și vârsta la care se instituie tratamentul. Astfel, cu cât un tratament ortodontic este început la o vârstă mai fragedă, cu atât tratamentul va fi mai de scurtă durată, mai stabil ca rezultat, mai simplu și cu costuri mai reduse.[:]

Call Now ButtonSuna acum