Igienizare Dentara

Cunoscuta si sub numele de profilaxie, are rolul de a curata dintii, gingiile, gura de placa microbiana si tartrul supragingival. Sunt metode neinvazive, nedureroase, insa pot aparea usoare sangerari in timpul si imediat dupa efectuarea tratamentului, datorita inflamatiei gingiei date de catre aceasta acumulare de microbi.

Tratamentul consta in următorii pași: instructaj personalizat pentru igiena orală, detartraj și periaj profesional, air-flow, monitorizare a sanatatii orale bianuale (sau chiar mai repede, la sfatul medicului).

Tratamentul de Igienizare dentară

Igiena dentară este unul dintre tratamentele preventive care are rolul de a curăța dinții, gingiile, gura de placa microbiană și tartrul supragingival. Sunt metode neinvazive, nedureroase, însă pot apărea ușoare sângerari în timpul și imediat după efectuarea tratamentului, datorită inflamației gingiei date de către această acumulare de microbi.

Tratamentul constă în următorii pași: instructaj personalizat pentru igiena orală, detartraj și periaj profesional, air-flow, monitorizare a sănătății orale bianuale (sau chiar mai repede, la sfatul medicului).

Deși aveți obiceiuri excelente de igienă dentară, nefiind profesioniști puteți lăsa urme de placă bacteriană în gură. Această placă este calcificată prin contact continuu cu tartru generator de salivă. De aceea, pe lângă faptul că aveți grijă de cavitatea bucală acasă, este important să vă lăsați pe mâinile profesioniștilor.

Consecințe ale evitării igienizării dentare

Bacteriile trăiesc în gura tuturor în mod natural, dar înmulțirea lor necontrolată și apariția tartrului implică apariția unor probleme multiple și variate:

– Gingivita;
– Pierderea dinților;
– Durere la nivelul gingiei;
– Respirație urât mirositoare;
– Pete cauzate de alimente și băuturi;
– Carii;
– Agravarea altor boli.

Cât de des aveți nevoie de profilaxie?

Atunci când decideți cu ce regularitate aveți nevoie de igienizare dentară profesională, este foarte important să vă lăsați ghidați de către un specialist în sănătate orală. Deși de obicei este recomandat să faceți asta o dată pe an, depinde de fiecare individ în parte, unii sunt predispuși la carii sau parodontită. Dacă sunteți predispuși la astfel de probleme, poate fi necesar să faceți controale stomatologice regulate.

De asemenea, obiceiurile personale, cum ar fi fumatul sau consumul de cafea, ceai și alte băuturi, vă pot păta dinții. Unele medicamente îi pot decolora. Cu toate acestea, curățarea făcută de profesioniști îndepărtează adesea aceste pete externe și promovează o sănătate orală bună.

Este important să se efectueze vizite stomatologice periodice?

Vă recomandăm să mergeți la un control stomatologic de câteva ori pe an. Pe lângă curățare, este un bun moment pentru a vă controla starea de sănătate orală.

– Aveți ocazia de a vedea în ce stare se află dinții voștri;
– Verificați dacă gingia nu este inflamată sau iritată;
– Eliminați infecția fungică;
– Verificați dacă nu există nicio inflamație la ganglioni.
– Trebuie să excludeți orice semn de cancer oral.
– În cavitatea bucală există semne de boli a căror origine poate fi la alte organe sau pot fi patologii sistemice. Așa cum pot fi afecțiuni hepatice sau autoimune;
– Puteți intra în posesia unor instrucțiuni personalizate de igienă orală.

Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea generală. Este deosebit de important să aveți grijă de cavitatea bucală, deoarece are unele funcții estetice și funcționale fundamentale pentru calitatea vieții voastre.

Un zâmbet frumos este asociat cu tinerețea, așa că o îngrijire corespunzătoare a cavității bucale vă va face să arătați mai tineri. Un zâmbet este cheia vieții sociale, astfel încât faptul că nu aveți posibilitate de a schița un zâmbet larg atunci când interacționați cu alte persoane, vă împiedică să fiți pe deplin fericiți.

Suna acum