Obturatie de Canal

Nervii dintilor pot fi afectati cu precadere din cauza cariilor netratate la timp, durerea devenind de nesuportat in momentul unui puseu acut.

Dintele poate fi salvat prin tratarea simptomatologiei din canal prin extragerea tesutului nervos infectat, interiorul radacinii fiind curatat cu grija si dezinfectat, apoi umplut si sigilat cu un material special, numit gutaperca. Odata terminata interventia, extragerea nervului va elimina orice simptomatologie dureroasa.Apoi se face reconstructia dintelui cu ajutorul unei coroane sau plombe (in functie de dimensiunea distructiei dintelui) pentru a-l proteja. Dupa efectuarea tratamentului complet, dintele poate continua sa functioneze ca oricare altul. Tratamentul asigura pastrarea structurii naturale a dintelui cat mai mult timp.

Garantie

Datorita experientei si materialelor de inalta calitate folosite in obturarea de canal ne perimte sa va oferim o garantie pe viata pentru aceste interventii. Vezi aici preturile pentru acest serviciu Ne poti contacta pentru mai multe detalii la 0752 543 656 

Procedură  Obturația de canal

O infecție care a ajuns până la țesutul interior din centrul unui dinte, necesită un canal radicular cunoscut sub numele de terapie endodontică pentru a repara daunele provocate. Există un canal natural care trece prin centrul dintelui. Canalul radicular este necesar pentru a repara sau a salva un dinte care suferă de o infecție sau un dinte care este foarte deteriorat. În timpul procesului, se elimină țesutul infectat și se aplică un sigiliu peste dinte. Fără tratament, consecințele nu sunt deloc plăcute, deoarece va apărea o infecție plină de puroi în vârful canalului dintelui. Un abces care nu este tratat se poate răspândi în alte părți ale feței, gâtului și corpului.

Nervii dinților pot fi afectati cu precădere din cauza cariilor netratate la timp, durerea devenind de nesuportat în momentul unui puseu acut.

Unul dintre cele mai mari semne care indică faptul că aveți nevoie de o obturație de canal este senzația de durere resimțită la dintele afectat. Durerea începe încet până când devine extrem de puternică, iar acest lucru se poate agrava datorită căldurii sau frigului sau când mușcați sau mestecați. Alte semne care indică faptul că un dinte are nevoie de o obturație de canal sunt gingiile umflate sau dureroase, abcese, decolorarea dintelui sau sensibilitatea prelungită.

Dintele poate fi salvat prin tratarea simptomatologiei din canal prin extragerea țesutului nervos infectat, interiorul rădăcinii fiind curățat cu grijă și dezinfectat, apoi umplut și sigilat cu un material special, numit gutaperca. De-a lungul timpului, gutaperca a devenit materialul standard pentru obturarea canalelor radiculare.

Gutaperca este cel mai frecvent material utilizat pentru a obtura canalul radicular, deoarece poate fi aplicat relativ ușor și, de asemenea, poate fi îndepărtat relativ ușor dacă dintele trebuie tratat din nou.

Motivul succesul acestui material este acela că este ușor de manipulat în canalul radicular, este radioopac și se vede cu ușurință pe radiografii, putând fi îndepărtat din canal și înlocuit atunci când este necesar.

Gutaperca proaspătă poate fi manipulată cu ușurință, în timp ce gutaperca veche poate deveni fragilă. Este un izomer al cauciucului natural derivat din arborele Taban (Isonandra perchas). A fost folosit pentru prima dată în stomatologie la sfârșitul anilor 1800 ca material de restaurare temporară și apoi pentru obturarea sistemelor de canal radicular. Proprietățile fizice semi-plastice ale acestui material permit modelarea și remodelarea sa în sistemul canalului prin forțe de condensare.

Gutaperca este un material ce poate fi înmuiat cu instrumente încălzite și substanțe chimice, cum ar fi cloroformul și eucaliptolul. Acest lucru permite aplicarea sa cu ușurință în canalul radicular. De asemenea, poate fi îndepărtat cu la fel de mare ușurință din canalul radicular, dacă este nevoie de un nou tratament.

Un avantaj al acestui material este acela că este inert la țesuturile periapicale, dacă ar trebui să fie extrudat în urma apexului rădăcinii.

Odată terminată intervenția, extragerea nervului va elimina orice simptomatologie dureroasă. Apoi se face reconstrucția dintelui cu ajutorul unei coroane sau plombe (în funcție de dimensiunea distrucției dintelui) pentru a-l proteja.

După efectuarea tratamentului complet, dintele poate continua să funcționeze ca oricare altul. Tratamentul asigură păstrarea structurii naturale a dintelui cât mai mult timp.

Suna acum