Cum se efectuează procedura de inserare a unui implant dentar în România?

Implanturile dentare sunt o procedură sigură și foarte plăcută din punct de vedere estetic de înlocuire a dinților lipsă. Ele se comportă la fel ca rădăcina unui dinte natural și de ele se pot prinde coronițe din ceramică ce înlocuiesc dinții lipsă.

În ceea ce privește procedura de inserare a implanturilor dentare, România este o țară cunoscută în lume pentru calitatea serviciilor stomatologice și bineînțeles, profesionalismul și talentul cu care medicii fac tot posibilul ca pacienții lor să-și recapete frumusețea zâmbetului original. Deși procesul nu este foarte complicat, succesul unui implant dentar depinde mult de experiența medicului care efectuează operația.

Pentru a-l servi toată viața, la inserarea unui implant dentar trebuie să se acorde o deosebită atenție la starea de sănătate a pacientului. Iar acest lucru se face în mod conștiincios în România printr-o serie de analize propuse de medicul stomatolog în funcție de istoricul medical al fiecărei persoane în parte.

Ce se întâmplă înainte de inserarea unui implant dentar?

Ca să aibă succes, un implant dentar trebuie inserat într-un os sănătos și cu suficientă masă care să-i asigure stabilitatea. De aceea, dacă se constată că pacientul are nevoie de operație de extracție, procedurile pentru inserarea implantului se pot face doar după vindecarea zonei afectate. Mai mult, în urma unei operații de extracție, există cazuri în care se micșorează volumul masei osoase și atunci este nevoie de o operație specială de adiție osoasă care să suplimenteze spațiul lipsă. Aceasta se face înaintea inserarea implantului dentar și succesul ei depinde de modul în care organismul pacientului reacționează la noul țesut osos.

De asemenea, chiar dacă pacientului i s-a vindecat complet locul tratat după extracția dintelui bolnav și are suficientă masă osoasă, asta nu înseamnă că poate beneficia imediat de un implant dentar. Există o serie de afecțiuni medicale care încetinesc vindecarea și pot face ca implantul să nu se fixeze corespunzător, sau locul în care se inserează să se infecteze. De aceea, pentru a evita astfel de probleme, medicul chirurg specializat în implanturi, recomandă pacienților analize de sânge și radiografii pentru a se verifica dacă ei suferă de osteoporoză, diabet, sau chiar boli de inimă din cauza cărora nu se poate administra o doză corespunzătoare de anestezic.

În plus, pe lângă toate aceste provocări, un medic stomatolog bun nu trebuie să știe doar cum să depisteze problemele de sănătate care ar putea influența succesul implantului, ci și cum să procedeze pentru a face ca noii dinți să pară cât mai naturali, imposibil de deosebit față de ceilalți. Cu alte cuvinte, procedura de inserare a implanturilor nu este o procedură medicală obișnuită, ci o oarecare formă de artă care implică atât o deosebită grijă pentru sănătatea pacientului, cât și mult bun gust.

Din ce sunt fabricate implanturile dentare în România?

În țara noastră folosim implanturi dentare de cea mai bună calitate, fabricate din titan, un material care le oferă o rezistență deosebită. Titanul este folosit pentru această procedură medicală deoarece e un material nonalergen, potrivit pentru implanturile dentare și osoase și cu o rată mare de succes în astfel de operații.

După inserarea sa în masa osoasă, titanul fuzionează cu aceasta, ajungând să fie chiar mai rezistent decât un dinte normal. Fuziunea durează între 3 și 12 luni de la data procedurii medicale, în funcție de starea de sănătate a pacientului, dar se întâmplă sigur și cu un grad mare de succes la majoritatea celor tratați, atâta timp cât ei nu suferă de boli grave care să le afecteze țesutul osos și să le întârzie vindecarea.

Cum se inserează corect un implant dentar pentru șanse mari de reușită?

Implantul propriu-zis are forma unui șurub. Pentru a-l insera direct în os, medicul dentist face inițial o incizie la nivelul gingiei. Apoi, după încheierea procedurii, lasă locul tratat să se vindece complet pentru a elimina riscul de infecție și abia la final, împreună cu tehnicianul său, fabrică o coroniță care să se potrivească perfect la culoare și formă cu dinții naturali. Prin această metodă, se asigură că dintele nou se potrivește perfect cu dantura pacientului, iar zâmbetul acestuia este restaurat, la fel de frumos și luminos cum era original.

În România există mulți medici stomatologi specializați în implantologie. La Art Dental New de exemplu, oferim o gamă largă de implanturi pentru orice buzunar, prin care îți poți recupera zâmbetul pierdut, descoperind astfel și pofta de viață.

Suna acum